maanantai 7. joulukuuta 2009

7. Ihana omena- ja mantelijälkiruoka



Kehitin eilen suhteellisen helpon, edullisen ja ennen kaikkea mahtavan makuisen jälkiruoan:

Neljälle

4 isohkoa hapanta omenaa (esim. granny smith)
0,5 dl Amarettoa
½ limen mehu
½ sitruunan mehu
kanelia

0,5 dl rusinoita
0,5 dl Maraschinoa

Hyvää vaniljajäätelöä tai itse tehty jäätelö (johon voi käyttää myös esim. tuorejuustoa, ranskankermaa ja aitoa vaniljaa)

n. 0,5 dl kaurahiutaleita
n. 0,5 dl mantelilastuja tai –rouhetta

voita
hunajaa

Valmistelut edellisenä päivänä:
  • Sekoita Amaretto, lime- ja sitruunamehu, sekä iso ripaus kanelia. Lohko omenat. Marinoi omenalohkoja yön yli tässä liemessä.
  • Laita myös rusinat marinoitumaan Maraschino-likööriin.
  • Valmista vaniljajäätelö (ks. esim. http://www.bellavanilla.fi/?p=119) tai käytä kaupan valmista. Itse unohdin koko jäätelön ajoissa, joten sekoitin vain tuorejuusto-crème fraîche-vanilja-sokeri -seoksen, joka ehti olla pakkasessa vain hetken. Hyvää oli silti!
Tarjoilua ennen:
  • ”Wokkaa” omenat ja rusinat kuumalla pannulla, johon olet laittanut hieman voita ja hunajaa
  • Keita omenoiden marinadi kasaan kastikkeeksi, jäähdytä hetki (ei kuitenkaa liian pitkään, sillä muuten sokerinen liemi jähmettyy)
  • Paahda pienessä määrässä hunajaa & voita kaurahiutaleita ja mantelirouhetta tai –lastuja
  • Kokoa lautasille, muista kastike ja tarjoile heti jäätelön kanssa!
Alkoholia välttäville tiedoksi, että reseptin lukuisat alkoholit haihtuvat kypsennettäessä, eli sopii kaikille…!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti