Kaupan torttutaikinan ylilehtevyys ja ylirasvaisuus rupesi risomaan niin, että päätin kokeilla todella pitkästä aikaa itsetehtyä rahkavoitaikinaa. Cakeawayn sivuilta löytyikin kiva ohje, joka saa pisteet speltin käytöstä - speltti kivasti tasapainottaa puhtaan vehnäjauhon 'pahoja' vaikutuksia...
Muuntelin Sirpa Talkan ohjetta hieman:
250 g voita tai leivontamargariinia
2,5 dl spelttijauhoja (puolikarkeita)
2 dl vehnäjauhoja
1 purkki rahkaa (=250 g)
"Lehtevien" kerrosten kaulimiseen lisää voita
- tai vaihtoehtoisesti leivinjauhetta jauhojen sekaan?
Teko-ohje:
Nypi rasva jauhojen sekaan, lisää rahka ja työstä tasaiseksi.
Anna taikinan levätä jääkaapissa pari tuntia ennen leivontaa. Tällöin taikinasta tulee erittäin helposti käsiteltävää.
Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Kaverin kanssa lopputulosta arvioidessamme pohdimme, voisikohan jauhoihin tosiaan lisätä vähän leivinjauhetta?
Omatekoiseen torttutaikinaan on nimittäin tosi työlästä saada kaulimalla lehtevyyttä (kauli litteäksi, lisää rasvaa väliin, taita taikina, kauli taas, toista 100 kertaa, jne..).
Terveystortuissa leivinjauheella saavutettu pieni kuohkeus voisi olla ihan ok, kai...?
Nyt jätin kaulinnat väliin, enkä hoksannut kokeilla leivinjauhettakaan, joten tortuista tuli varsin litteitä, mutta muuten hyviä!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti