torstai 7. tammikuuta 2010

Vauvantossukoriste


2010 taitaa olla taas uusien vauvojen ennätysvuosi -ainakin minun kaveripiirissäni - joten sen kunniaksi esittelyssä poikavauvalle tekemäni ristiäiskakun koriste. Sokerimassaa jälleen...

Koriste on todelliselta kooltaan pieni, noin 5 x 4 cm.

Kivaa farkunsinistä (alustassa ja tossujen 'patinoinnissa') sain Sugarflairin Navy Blue -värillä, jossa E133 (briljanttisininen), E122 (karmosiini, atsorubiini = atsoväri) ja E153 (lääkehiili) + lisäämällä hitusen vihreää (jonka purkissa ei E-koodeja näy..).
Kulta on Edable Artin bright goldia, jonka sanotaan sisältävän kuparia ja sinkkiä, ja saattavan isoina määrinä aiheuttaa allergisen reaktion... Että näin.
Kallistun koko ajan enemmän siihen suuntaan, että sokerimassailu ja muu elintarvikeväreillä pelehtiminen saa mun osalta olla enemmän "taidetta", joita ei ole aina tarkoitettukaan syötäväksi.

Löysin muuten näitä E-koodeja etsiessäni loistavan väreihin liittyvän saitin ja blogin, Colorian. Tuolla on upeasti koottu nämä E-koodit, ja paljon muutakin.  :-)

3 kommenttia:

 1. Hieno, ja nimenomaan taidetta! :) Kuulostaa aina niin hurjalta nuo e-koodit. Yritän välttää kaikin mahdollisin keinoin syömästä.

  Valkosipulin versosi ovat houkuttelevan näköisiä! Kuinkakohan kauan menisi versoiluun aikaa, jos laittaa kynnen ilman alkuversoa multaan? Ei nimittäin viherrä omat, vielä...

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista! Huomasin sinun blogissasi vieraillessani, että tossuja onkin näinä päivinä liikkeellä.. ;-)

  Mulla on pian nuo viimekertaiset versot syöty, joten pistän itsekin kohta uuden erän tulemaan, eikä mullakaan enää ole valmiiksi vihertäviä kynsiä varastossa...

  Tällä saitilla
  http://www.pellervo.fi/kodinpellervo/kp3_08/ruoka3_08kp.htm
  ...väitetään seuraavaa:

  Valkosipulin versoja saat, kun työnnät valkosipulin kynsiä vieri viereen matalaan astiaan kosteaan multaan. Neljän viiden päivän kuluttua pääset jo sadonkorjuuseen. Rei’itetty muovi ja pimeys nopeuttavat versomista.

  --> en usko, että 4-5 päivää ainakaan talvella riittää, pikemminkin veikkaisin että yli viikko menee ennen kuin idut edes nousevat.. Täytyy testailla.

  Näiden idätysten kanssa ajoitus on aina vähän hankalaa, pitäisi ilmeisesti yrittää pitää laaja valikoima vihreitä koko ajan ikkunalaudalla :-)

  VastaaPoista
 3. Kiitokset vielä Hannalle suloisista tossuista! Ne koristivat Niilon kastepäivän kakkua ja saivat suurta ihastusta vieraiden taholta. =)

  VastaaPoista