lauantai 2. tammikuuta 2010

Intiahenkinen kerroshääkakku


Välipäivät kuluivat juhlatunnelmissa, kun tein tätä intiahenkistä kakkua uudenvuodenaattona pidettyihin häihin - phuh, kyllä siinä urakkaa olikin, mutta tekeminen oli ihanaa ja hauskaa!

Sisältä kakku on sitruunainen, englantilaistyyppinen tymäkkä kuivakakku. Kakku siis säilyy huoneenlämmössä, mikä on näille isoille sokerimassapäällysteisille kakuille lähes välttämättömyys - ainakin harrastelijan keittiössä ja harrastelijan aikatauluilla...

Kaikki sokerimassat värjäsin itse karamelliväreillä, eli taas sain unohtaa E-koodien pelon, ja antaa mieluumminkin juhlatunnelman ja värikkyyden rulata :-) Värjäys oli suhteellisen työlästä, enkä saanutkaan keltaista väriä onnistumaan ihan halutulla tavalla, lopputulosta se ei kuitenkaan toivottavasti kovasti haittaa.


Kerroskakun kokoamisessa apuna olivat sopivan pituisiksi pätkäistyt muoviset kiinalaiset syömäpuikot, sekä englannista saatavat 12 milliset kakkujen 'välilevyt'.

Suomalaiseen makuun päällyksen sokeritahna on melko ätläkkää, mutta kakun kaverina tarjoillut minttu-hunajakerma sekä mangosalsa olivat mukavasti raikastaneet kokonaisuutta. Juhlien jälkeen sainkin kuulla, että kakku oli sokerisuudestaan huolimatta maistunut, mikä on tietenkin tekijälle paras kiitos.

Onnea vielä tuoreelle avioparille!

8 kommenttia:

 1. Ooh, aikamoinen!

  Ja kiva, kun jätit kommentin, niin löysin tänne! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommenteista!
  Nyt kun joulukalenterin päivitys-hulabaloo on ohi, niin onkin paremmin aikaa vierailla myös teidän muiden ihanissa blogeissa :-)

  VastaaPoista
 3. Wau, todella hieno kakku!!
  Muuallahan käytetäänkin reippaasti sokerimassoja ja kreemejä kakkuun, taitaa olla aikalailla suomalaisten suosios vain noi raikkaat kermakakut.

  VastaaPoista
 4. Aivan :-) Sanoinkin kyllä kakun syöjille, että ihan rohkeasti voi jättää 'ylimääräiset' sokerimassat lautasen reunalle - sen verran paksusti niitä etenkin reunakoristeiden kohdalla on.
  Harmi tietenkin, että hyvä raaka-aine menee hukkaan, mutta tottahan se on, että sokerikuorrute on isoissa määrin aika äkkimakeaa...
  Tällaisia juhlakakkuja tulee kuitenkin harvoin elämässä kohdalle, joten mun mielestä sen varjolla voi sitten tuolla sokerilla vähän juhliakin.. :D

  VastaaPoista
 5. Aivan mieletön toi hääkakku, vitsi että sä oot taitava! Lupaan haastaa sua seuraavaksi lastenjuhla-kategoriaan, kun noita häitä ei ihan just oo tiedossa... :)

  VastaaPoista
 6. Hieno kakku, indeed! Oi mahtava idea toi syömäpuikkojuttu! Enskesäks pitäis tehdä serkulle kerroskakku häihin, ja oon miettiny miten toteutan noi tukiputket...! Helppoa kun heinänteko, kun saa joltain muulta ottaa mallia ;) ja reilut puuvälilevyt laitan kans! en rupee kalliilla tilailee netistä muovisia rimpuloita! :D Happy happy.
  Kiitos mahtavista ideoista, joita tässä lukiessa tulee useampiakin! :D Tovin olen sivuillasi jo pyörinyt!
  Inspiroivaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 7. Hauska kuulla, että Askarvismi-sivuista on iloa, vaikka nykyään en näitä ehdi enää muiden elämänkiireiden takia päivittämäänkään ..ehkä joskus sitten taas jatkan ;D

  Syömäpuikkoidea on muistaakseni jostain vanhasta englantilaisesta kakuntekokirjasta nappastu.
  Mieti niitä puuvälilevyjä sitten myös painon kannalta.. nuo ulkomailta tilatut, mitä itse olen käyttänyt, on aika kevyitä. Kakut itsessäänkin kun painaa aika kiitettävästi. :-)

  Onnea Noora projektiin!

  VastaaPoista