torstai 21. tammikuuta 2010

Ihanat narut kerällä


Talvisen Tallinnan matkan saldona kotiin tuli kasa ihania väriä pursuvia nauhoja, joista osa (hinnasta ja ornamenttien malleista päätellen) taitaa olla peräti aitoja balttilaisia - tai ainakin sieltä suunnalta, koska edullisimmat nauhat olivat 3 Kr./metri, eli vain 0,20 eur. Etnonauhoille on jo käyttötarkoitus mielessä, mutta saa nähdä koska projekti toteutuu.
Alakuvan helmikilluttimet ovat löytö Vanhan kaupungin afrikkakaupasta. Taustalla näkyy 1-säikeistä hahtuvalankaa, jonka käyttötarkoitusta en vielä itsekään tiedä :-)


Tämä oli ensimmäinen visiittini kuuluisaan Karnaluksiin, josta on tarinaa ainakin näissä blogeissa:
http://tiinas.vuodatus.net/blog/category/TALLINNAN+Lankamatkat%20%20
http://harrasharrastus.blogspot.com/2008/08/oi-karnaluks-oi-karnaluks.html

Paikka oli kyllä todella hämmästyttävä, emme olleet uskoa silmiämme kun näimme etenkin tuon nauhapaljouden! Korutarvikkeista olin erityisen kiinnostunut, mutta niitä Karnaluksissa ei ollut täysin kattavasti - joitakin hyviä löytöjä kyllä oli, etenkin pikkunippeleiden ja metallihelmien puolella. Lankoja olisi ollut älyttömästi, mutta kaikkea ei voi hamstrata... Ratikka nro 2:lla pääsi paikalle vähän liiankin helposti, eli eiköhän tuosta paikasta tule vakiokohde jos ja kun Tallinnassa joskus taas tulee käytyä - voi vaikka ostaa mäyräkoirallisen villalankoja... ;DNäitä ihania "tyttö-nauhoja" en voinut olla hamstraamatta: jos vaikka joku lähipiirin tulevista vauvoista olisi sopivan vaaleanpunainen, niin voisi sitten askarrella jotain nauhapitoista vauvalahjaa :-)

Tuokoot nämä narut siis väri-iloa tammikuun valkoisuuden keskelle! =)

7 kommenttia:

 1. Kiitos! Kyllä tuli väri-iloa. Näyttää "aika pahalta" paikalta ;)

  VastaaPoista
 2. Oih, kiva kun löysit Karnaluksin! Se on kyllä sellainen aarreaitta. Ja tosiaan edullisia löytöjä tekee, nuo nauhatkin ovat täällä aika hintavia.
  Mä menen sinne viikon päästä, taas kerran.

  VastaaPoista
 3. Kerrassaan ihania nauhoja! Mäkin haluan tuollaisia. Tosin en tiedä, mihin tarvisin... Taas yksi hyvä syy lähteä reissuun :)

  VastaaPoista
 4. Mua harmittaa nyt vähän, että enimmäkseen ne nauhat oli selkeästi tyttömäisiä - pojille sopivia oli oikeasti tosi vähän. Ja nyt tajusin, että otin lankoja ihan liian vähän ;) Mä jouduin aloittaa yhden vauvaneuleprojektin, kun en löydä kummipojallesi aikoinaan tekemääni neuletta. Just ehkä langat riittää tai sitten ei...

  VastaaPoista
 5. Heippa, vastavierailulle piipahdin! Aiva mielettömästi nuota nauhoja tuol karnaluksissa! Menee varmaan hetki tutkia mitä kaikkee sieltä löytyy. :)
  Mun rupes hirveesti tekeen mieli laittaa herneenversoja kasvaan, kun selailin aiempia postauksia... tulee niiiiin keväinen olo... :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteista!
  Sellaisen lisäyksen muuten voisin vielä tehdä, että Karnaluksin lähellä olevasta Abakhan-kangaskaupasta (josta myös on muiden blogeissa paljon mainintoja) löytyi myös tosi kivasti kaikkia nippeleitä, mm. hyvä valikoima pehmolelueläinten silmiä... :D

  VastaaPoista
 7. Sinin blogista tänne pyörähdin. En pystynyt vastustamaan nauhakuvaa :)

  Aivan ihania! Tapana mullakin hamstrata kasapäin ihania nauhoja odottamaan sopivaa käyttötarkoitusta. On ne vaan nättejä!

  VastaaPoista