tiistai 7. syyskuuta 2010

Pinaattipiirasta ja 60-lukua

Syksyiseen mökkiviikonloppuun sopii mahtavan hyvin tämä stydinoloinen pinaattipiiras:
Pohjaksi suolainen piirakkataikina omilla variaatioilla tai vaikka kaupan valmis ruis-perunataikina. Omat pohjani syntyvät aina fiilispohjalta, tästä tuli aika terveellishenkinen leseillä ja tummilla jauhoilla höystettynä.

Täytteeseen tulee:
  • 200 g ranskankermaa
  • 100 g vahvaa emmental- tai gruyère-juustoa raastettuna
  • 2 pussia pakastepinaattia valutettuna (tai tietenkin tuoretta itse ryöpättyä, jos on!)
  • 3 munaa
  • 3 valkosipulin kynttä
  • mustapippuria ja vain pieni ripaus suolaa
Esipaista pohjaa hieman. Sekoita kaikki täytteen aineet, kaada täyte esipaistetun pohjan päälle, ja paista sitten 200 asteessa noin 45 minuuttia, tai hieman vähemmän, jos teet piiraan matalampaan vuokaan, mitä itse tässä käytin.
Piiraasta saa loistavaa välipalaa, jonka voimalla jaksaa syksyisiä ulkohommia...!


Ja jotta energia ei pääse loppumaan, niin teinpä samalla mökkireissulla myös lettuja, sillä ihanalta 60-luvun asussa säilyneeltä mökiltä löytyi valurautainen aito lettupannu.

Loppuhehkutuksena 60-luvun mökistä voisi vielä vilauttaa tätä tilanjakajaa. Mikä harmi että puisia lankarullia ei enää ole!

3 kommenttia:

  1. Ompas mehevän näkönen piirakka! Vois kokeilla kanssa, pitää vaan lisätä jotain lihaa sekaan, niin uppoo meillä paremmin :D :D
    Hieno toi tilanjakaja!!

    VastaaPoista
  2. Kiva toi tilanjakaja! Tosissaanki harmi, ettei puisia lankarullia enää oo. Käyppä kurkkiin mun blogissa, siel on sulle jotain :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteistanne! Sanna-Mari; tuossa on niin paljon juustoa, että on se kyllä aika herkku ilman lihaakin.. ;-)
    Ja kiitos Sari, tunnustelut ehdottamasti motivoi näissä blogihommissa - kaikkien pikku kiireiden keskellä.. =)

    VastaaPoista