Appelsiini on appelsiini, mutta porkkanoissa on jotain erikoistakin. Nämä ovat Hesarin vanhalla ohjeella tehdyt valkosipulimarinoidut porkkanat, jotka ovat erinomainen bile- tai buffaruoka.
Oma ohjeeni on mukailtu versio HS:n alkuperäisohjeesta:
Tee ensin marinadi
- 2 valkosipulin kynttä erittäin hienoksi silputtuna / murskattuna
- 2 rkl valkoista balsamicoa
- 4 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä tai muuta hyvää öljyä
- 1 rkl hunajaa
- suolaa, mustapippuria
500 g porkkanoita, jotka pilkotaan noin 1,5 sentin kiekoiksi ja keitetään noin 5 min höyrykattilassa (tai vedessä)
Lämpimiin porkkanoihin sekoitetaan marinadi.
Laita jäähtyneet porkkanat maustumaan jääkaappiin, omani maustuivat vuorokauden ja hyvää tuli.
Ennen tarjoilua lisää joukkoon silputtua tuoretta basilikaa
*
Kuvassa näkyy muuten taustalla hampunsiemenleipää, johon ei tosin ole reseptiä - se oli taas niitä tyypillisiä "otetaan erilaisia jauhoja kaapista ja katsotaan mitä tapahtuu" -leivonnaisia, joita harrastan ahkerasti. Viimeksi tänään, kun tein erittäin litteitä laskiaispullia. Litteitä laskiaispullia tosin voi suositella, koska niihin saa kivasti täytteitä väliin ja haukkaaminen onnistuu silti hienosti!
Ihanan mehevää väriä! Ja kaikenlisäksi hyvältä kuulostava herkku.
VastaaPoistaKiitos Sini kommentista! Porkkanat on tosiaan helppo, hyvä ja kaikenlisäksi edullinenkin herkku.
VastaaPoista