tiistai 16. helmikuuta 2010

Oranssia

Taas tuli värin kaipuu, jota ajattelin tällä kertaa lievittää oranssilla :-)

Appelsiini on appelsiini, mutta porkkanoissa on jotain erikoistakin. Nämä ovat Hesarin vanhalla ohjeella tehdyt valkosipulimarinoidut porkkanat, jotka ovat erinomainen bile- tai buffaruoka.

Oma ohjeeni on mukailtu versio HS:n alkuperäisohjeesta:

Tee ensin marinadi
  • 2 valkosipulin kynttä erittäin hienoksi silputtuna / murskattuna
  • 2 rkl valkoista balsamicoa
  • 4 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä tai muuta hyvää öljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • suolaa, mustapippuria
Keitä sitten porkkanat:
500 g porkkanoita, jotka pilkotaan noin 1,5 sentin kiekoiksi ja keitetään noin 5 min höyrykattilassa (tai vedessä)

Lämpimiin porkkanoihin sekoitetaan marinadi.
Laita jäähtyneet porkkanat maustumaan jääkaappiin, omani maustuivat vuorokauden ja hyvää tuli.

Ennen tarjoilua lisää joukkoon silputtua tuoretta basilikaa 
                                            *
Kuvassa näkyy muuten taustalla hampunsiemenleipää, johon ei tosin ole reseptiä - se oli taas niitä tyypillisiä "otetaan erilaisia jauhoja kaapista ja katsotaan mitä tapahtuu" -leivonnaisia, joita harrastan ahkerasti. Viimeksi tänään, kun tein erittäin litteitä laskiaispullia. Litteitä laskiaispullia tosin voi suositella, koska niihin saa kivasti täytteitä väliin ja haukkaaminen onnistuu silti hienosti!

2 kommenttia:

  1. Ihanan mehevää väriä! Ja kaikenlisäksi hyvältä kuulostava herkku.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Sini kommentista! Porkkanat on tosiaan helppo, hyvä ja kaikenlisäksi edullinenkin herkku.

    VastaaPoista