lauantai 21. marraskuuta 2009

Pizzakakku pullapohjallaKuluneella viikolla oli aihetta juhlaan, joten meillä syötiin miehekästä pizzakakkua. Idea on muistaakseni Ullan unelmien ensimmäisestä kirjasta.
Pohjan toteutin terveellishenkisesti spelttipullataikinasta, johon heitin mukaan myös vähän kauraleseitä. Pohja on paistettu piirakkavuoassa – jonkin verran taikina kohosi keskeltäkin, joten viiltelin kypsästä tuotoksesta keskeltä vähän taikinaa pois superterävällä veitsellä.

Ketsuppi on pakastemansikoista tehtyä pyrettä, johon on sekoitettu valmista mansikkamarmeladia – väri muuttui näin uskottavammaksi.

Täytteen karkeista unohdin oliivinnäköiset mustat karkit, mutta eipä haitannut. Erityisesti mansikkaremmi parmankinkkuna toimi mielestäni loistavasti: pesin mansikkaremmien sokerit ensin pois, ja siitä sitten vain leikataan ohuiksi kinkkusuikaleiksi…! Juusto, eli valkosuklaat pizzan päällä olisi kannattanut laittaa jo ennen viimeisiä karkkeja, nyt juusto pääsi vähän liikaa peittämään karkkeja, eivätkä esim. ne parmankinkut näy kuvassa juuri lainkaan.
Tämä oli niin kiva, että teen varmaan joskus toistekin, jolloin toteutuksen voi sitten tuunata huippuunsa.

Ai niin, pullataikinapohja on sen verran kova ja sitkeä, että pizzakakun leikkaamisessa oli helpointa käyttää keittiösaksia, mikä sinänsä tuo pizzakakun syömiseen hauskaa ja rentoa tunnelmaa…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti