torstai 17. joulukuuta 2009

17. Helpot kierrätyskoristeet


Joulutontut antoivat meille viime vuonna upeat kierrätyskoristeet, joiden materiaalia on joka taloudessa. Kukat on siis askarreltu vessapaperirullan hylsyistä seuraavasti:
 • Litistä ensin varovasti wc-paperirulla niin, että sen vastakkaisille sivuille tulee terävät kulmat (eli kukkasen terälehden päät)
 • Leikkaa sitten litistämästäsi hylsystä hyvillä saksilla 6-8 mm levyisiä kiekkoja
 • Kahdeksan terälehteä kiinnitetään toisiinsa liimalla terälehtien yläpäästä. Käytä kuivumisvaiheessa tarvittaessa pyykkipoikia tai muita nipsuja apuvälineenä.
 • Kiinnitä kuivaan kukkaseen kaunis silkkinauha

Kauniit kukkaset tulee wc-paperirullasta, jonka sisus on valkoinen. Meidän huushollissa rullat näyttävät kuitenkin olevan kauttaaltaan harmaata, mutta ainahan rulla sisä- tai ulkopuolen voi maalata pirteän värikkääksi!

4 kommenttia:

 1. Ihanaa, tulee ihan lapsuus mieleen, kun voi askarrella vessapaperirullista noin kevyen ja kivan näköisen kukkasen."No onkos tullut kesä"Teen tietenkin monen värisiä kukkia.

  VastaaPoista
 2. Joo, noi kukkaset on tosi kauniita > koitanpa kans heti kotona ;-) Mulla on jäänyt käsiin kauheasti hopeasuihketta, joten sekin voisi käydä koristeluun.

  VastaaPoista
 3. Kommentoimpa tätä vanhaa: ensinnäkin ajattelin jo aiemmin, että voisi tehdä "joulukalenterin" ja se näyttää tosiaan olevan toimiva idea. Tämä on oikein kiva. Viime vuonna en ehtinyt mukaan mutta tänä vuonna toivottavasti. Ja ensi jouluna teen varmasti ainakin nämä koristeet.

  VastaaPoista
 4. Joo, joulukalenteri on hauska, myös pitäjälle! Tulee ihan uusi kulma joulun odotukseen.. Fiksu kalenterintekijä toki aloittaa valmistautumisen jo näin tammikuussa ;D

  VastaaPoista