keskiviikko 16. joulukuuta 2009

16. Piparkakkutalopaketti - eli piparitalo kyllä säilyy...

Tänään luukusta löytyy vanha piparkakkutalomme. Viime vuonna sain tilaisuuden koristella sellaisen valmistalo-piparkakkutalon, joka on siis jo valmiiksi kasattu ja mukana tulee jopa lisää-vain-kiinnitys kuusi- ja tonttukoristeet...

Koska talosta tuli ihan kiva, ja se oli tammikuuhun 2009 tultaessa seissyt esilläkin jo monta viikkoa, niin emmepä tietenkään ryhtyneet sitä enää syömään, enkä usko että talopaketti niin hyvänmakuista piparia olisi ollutkaan. Koristelussa myös käytin ei-syötäviä koristeita, pajutikkuja tukkeina ja muoviomenoita, jotka muuten kiinnittyvät ihan kohtuullisesti sokeritahnalla.

Tein siis 2008 joulun jälkeen radikaalin tempun, ja pakkasin talon muovilaatikkoon sopiviin muovipehmusteisiin. Ja niinpä vain talo oli selvinnyt aika kivasti tänne asti! 'Lumet' vähän putoilee katon reunalta, mutta ylllättävän valkoisena sokerikuorrute on muuten säilynyt.

Tänä vuonna muille jouluprojekteille vapautuu siis enemmän aikaa, kun on tuo vanha valmistalopaketti... :-)

2 kommenttia:

  1. Hieno! Mä just työpaikkaruokalassa harkitsin,e ttä ostaisinko heiltä piparitalon, kun itse en ikuna kuunaan saisi sellaista aikaiseksi. Vois olla pojalle kiva juttu. Saa nyt nähdä, tässä on vielä muutama päivä harkinta-aikaa.

    VastaaPoista
  2. No hei entä jos tehtäisiin se perjantaina yhdessä? Liimausvaiheessa kaksi kättä on kova juttu...
    Sain harjoitusta sukulointireissulla viikonloppuna.. :-)

    VastaaPoista