sunnuntai 29. elokuuta 2010

Mieli&kuvia

Kesä on eittämättä nyt takana - ja ehkä myös nettihiljaiseloni!
Käsityöt, askartelut ja muut puuhailut antoivat tänä kesänä tilaa ihan muulle; 'mielen käsittelylle' - olen siis joogannut ja meditoinut ahkerasti, ja omien värkkäilyiden sijaan enemmänkin vain ihaillut jo olemassa olevaa maailmaa ympärilläni. Joogasta ehkä lisää joskus myöhemmin, mutta nyt muutamia fiilispalasia kesältä.

*sight* ..ah ihania vanhoja räsymattoja! Mieletöntä ajatellakaan, kuinka vanhoja vaatteita on ensin leikelty kuteiksi ja sitten paukutettu kangaspuilla itse matot. Pistää miettimään...

Alla upeiden raitojen päällä näkyy vähän nykykäsityötäkin, aina niin ahkeran Meijun tekemät villasukat.

Romanttiseen räsy-raitatunnelmaan sopivat nämä raparperidrinksut: vanhemmistakin, siis jo puisevavartisista raparpereista, voi keittää tiiviin mehuliemen sokerin kanssa. Jääpalat ja kuplavesi kruunaavat pirskahtelevan nautinnon...
Juomien ja ruokien saralta täytyy esitellä kesän löytö: eräässä mökkikyläpaikassa oli säästetty vuosien varsilta vanhoja pakkauksia, ja mikäs sieltä löytyikään - ihana klassikko, metsätähti-jugurtti! Tätä nimittäin juuri ennen kesää muisteltiin.
Ja näppärästi metsätähdistä saan aasinsillan kukkiin. On ihanaa kun mökkivieras ilmestyy mukanaan iso luonnonkukkakimppu - tällaisen me saimme tänä kesänä:
Kyllä näiden voimalla kesä pysyy tallessa ja mielessä : )

10 kommenttia:

 1. Oooo, Metsätähtijugurttia, en muistanu koko jugurttia enää!

  VastaaPoista
 2. OI! Mie oon miettiny pitkään että mikä se oli se hyvä jugu mitä mummolla aina syötiin ja siinä oli valkoinen kukka purkissa. No Metsätähtijugurttiahan se, kiitos tästä, tuli hyvä mieli :)

  VastaaPoista
 3. En yhtään muistanut, että se metsätähtipurkki oli punainen! Ihan huippua että löytyi vielä muisto siitäkin ihanuudesta kuvan muodossa :)

  VastaaPoista
 4. Hih, arvasin että Metsätähti kirvoittaa suloisia muistoja...! =D

  VastaaPoista
 5. Mie muistelen valkoista tai keltaista purkkia. Tuo näkyy olevan mansikkaa..oiskoha miun lemppari ollu sitte vanilja. Vieläkin sitä samaa makua hakee muista juguista, mutta ei oo Metsätähden voittanutta! :)

  VastaaPoista
 6. Minä taas jostain syystä muistan että metsätähti-jugurtissani olisi ollut vihreää hilloa - muistankohan ihan omiani... ;D

  VastaaPoista
 7. Kivoja kuvia ja täynnä muistoja. Tätä kesää onkin syytä muistella! Olen kyllä itse ihan syksyssä ja pari ajatusta jo jouluunkin on karannut.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Sini kommentista! Katsoinkin blogistasi, että joulu siellä jo esiintyi... Mutta toistaiseksi siis nautiskellaan syksyn kirpsakkuudesta :)

  VastaaPoista
 9. Onpa ihana tuo matto, hienot värit!
  Ja kiitos nostalgiamatkasta, jogurttipurkki siivitti hetkeksi menneeseen :)

  VastaaPoista
 10. Olen todella räsymattofanaatikko, eikä tämä ole edes ensimmäinen matto, jonka raitoja on tullut kuvattua... ;)

  VastaaPoista